Visoko je obavijeno tugom nakon što je u naselju Buci 17-godišnjakinja počinila samoubojstvo vješanjem. Prema službenim informacijama iz MUP-a ZDŽ, medicinsko osoblje Doma zdravlja u Visokom utvrdilo je smrt maloljetnice, piše Dnevni avaz.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj u nazočnosti tužitelja, a obitelj nesretne djevojke ostala je šokirana činjenicom da je njihova kćerka odlučila podići ruku na sebe.

Ispred obiteljske kuće prije pokopa čuli su se samo jecaji i plač. Malo je tko htio govoriti o ovoj nezapamćenoj tragediji. Prva susjeda Suada Džafić još ne vjeruje da mirne, tihe i povučene 17-godišnjakinje više nema.

- Nitko ne može vjerovati što je uradila. Bila je jako fino dijete. Nije se znalo za nju, bila je za deset - priča za Avaz Suada.

Kobnog jutra, govori Suada, nastradala je doručkovala sa svojom obitelji u staroj kući, nakon čega je otišla u kuću, koja je bila u fazi obnove i gdje su svi zajedno uskoro trebali prijeći živjeti.

- Tog jutra joj je došla i starija sestra s djetetom. Kako nam pričaju, sve je bilo najnormalnije. Doručkovala je s njima, igrala se sa sestrinim djetetom i otišla u kuću koju rade. Nedugo zatim, tamo ju je pronašla njezina sestra. Ogromna tragedija - govori vidno uznemirena Suada.

Posebno ih je pogodilo oproštajno pismo koje je ostavila iza sebe, u kojem traži oprost od svoje obitelji.

- Ostavila je oproštajno pismo s kratkom porukom: “Ovaj život nije za mene. Ja vama opraštam, oprostite i vi meni”, a potom je poruku zaokružila u obliku srca – tvrdi Suada, ističući da još nitko ne može ni naslutiti što je moglo natjerati 17-godišnjakinju da okonča tek započetu mladost i život.

Nejra Handžić, čija se sestra druži sa sestrom nastradale, kasže kako se noć uoči samoubojstva, mlada Visočanka požalila prijateljici da joj noći nikad nisu bile duže.

- Svi pokušavamo shvatiti zašto je to uradila. Zna se samo kako se požalila prijateljici iz škole da joj noći nikad nisu bile duže. Što je razlog tome, jer joj je obitelj divna, nitko ne zna – kaže Handžić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok