U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u istočnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -8 stupnjeva, Bihać -7, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno, Sanski Most i Sokolac -6, Banja Luka, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Tuzla -5, Bijeljina i Zenica -4, Brčko, Doboj i Gradačac -2, Zvornik -1, Stolac 2, Mostar 3, Trebinje 5 i Neum 6.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne, po kotlinama i uz riječne tokove bit će s maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, novo naoblačenje.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana snijeg ili susnježica se očekuju u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U noći na utorak padavine se šire na cijelu BiH.

Vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne slab sjevernog smjera. U ostatku zemlje slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok