Vijeće Županijskog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudac Jasenko Ružić osudilo je na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora 53-godišnjeg Hilmiju Vejsilovića iz Novog Pazara zbog pokušaja ubojstva pjevača Esnafa Pepića iz Rožaja, te  nedozvoljenog držanja oružja i municije, piše Dnevni list.

Vejsiloviću su za pokušaj ubojstva dosuđene dvije godine zatvora, a za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci, što mu je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 27 mjeseci.

Ovu informaciju za Faktor su potvrdili iz Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koje je Vejsilovića optužilo da je je 16. ožujka 2014. godine iz pištolja “ČZ”, kalibra 6,35 milimetara za koji nije imao odobrenje, pucao na pjevača Pepića na parkingu ispred objekta “Šadrvan” na Rakovičkoj cesti u sarajevskom naselju Rakovica.

Svemu je prethodilo nezadovoljstvo Vejsilovića, jer pjevač nije otpjevao pet pjesama koje su naručili on i njegovo društvo. On je, kako je navedeno u presudi, po izlasku iz lokala Pepiću rekao “Sad ćeš pjevati ovdje na parkingu”, a potom ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan Pepića pogodio u rukav. Kad je Pepić počeo bježati, Vejsilović ga je sustigao i pucao mu u stomak sa udaljenosti od 50 centimetara. Pjevača je zaštitila jakna, pa mu je ispaljeno zrno nanijelo lakšu ozljedu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok