Jučer je na Osnovnom sudu u Doboju počela glavna rasprava u slučaju afere u kojoj su sudjelovali mlada Modričanka Saška Kovačević (23), Milo Joksimović i Aleksandar Vasiljević te katolički svećenik I.K.

Svećenik ih je tužio za iznudu oko milijun kuna i ucjenu snimkama navodnog seksa koji je imao s jednom djevojkom dok je još bio u službi u Gradačcu. Jedini koji se na sudu nije pojavio bio je svećenik.

Svećenik je navodno svoj izostanak opravdao zbog „neuredno“ dostavljenog poziva za sudsku raspravu, piše 24 sata.

Saška Kovačević je u petak došla u svojstvu svjedoka jer još nije donesena presuda Milu Joksimoviću i Aleksandru Vasiljeviću.

– Željela sam se sresti sa svećenikom, pitala bih ga da li je još uvijek zaljubljen u mene – rekla je na Saška, dodavši kako ju je njen bivši dečko Vasiiljević na hodniku pitao da li ga još voli, na što mu je negativno odgovorila.

"Ja sam se pred kraj prošle godine nagodila s tužiteljstvom i presuđeno mi je godinu zatvora zbog ucjene i neovlaštenog foto snimanja, to ću svoje odslužiti, a svi drugi neka odgovaraju za ono što su učinili, no, voljela bih se naći oči u oči sa svećenikom jer imam dosta toga da ga pitam – rekla je Saška.

Podsjećamo, afera u BiH otkrivena je prošle godine u kolovozu u okviru akcije “Steroid”. Svećenik se obratio istražnim organima te su Sašku i njezina dečka uhitili nakon što im je dao 15.000 KM u označenim novčanicama. Zbog ucjene su optuženi i njezin dečko Aleksandar Vasiljević iz Doboja te Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljevića optužuju i zbog lažnog predstavljanja, jer se više puta svećeniku predstavio kao inspektor SIPA-e. Joksimović je optužen zbog neovlaštenog snimanja, kao i zbog krađe dvaju satova, boce alkoholnog pića te 50 KM iz župnog ureda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok