Nakon što je sa sjednice Predsjedništva Hrvatskoga narodnoga sabora (JNS) BiH, održane u Vitezu 19. ožujka, poručeno da se na sjednici većina članova Predsjedništva HNS-a izjasnila za zajednički nastup na predstojećim izborima, Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990., oglasio se priopćenjem u kojem pojašnjava da iz opravdanih razloga sjednici nije mogao nazočiti pa tako ni, kao član Predsjedništva, raspravljati na tu temu.

Budući se u priopćenju HNS-a ne spominje konkretno koje su to stranke podržale mogući zajednički nastup, Cvitanović ukazuje da se, stoga, u javnosti mogao steći dojam da je postignut dogovor o zajedničkom nastupu. Stoga on, u ime HDZ-a 1990., podsjeća da je Središnji odbor te stranke na sjednici održanoj u Kupresu 14. listopada 2017. donio Odluku o samostalnom izlasku na Opće izbore 2018. godine, a koja njega, kao predsjednika, a tako i sve članove stranke, obvezuje. Cvitanović ističe i kako je o Odluci o samostalnom nastupu HDZ-a 1990. upoznato i Predsjedništvo HNS-a, zbog čega njihovo priopćenje još više čudi.

“Zbog svega navedenog, izražavamo negodovanje načinom na koji se oglasilo Predsjedništvo HNS-a ali i pokušajem pojedinih medija da načinom objave toga priopćenja u javnosti pokušaju stvoriti dojam da je u Vitezu dogovoren zajednički nastup na predstojećim izborima.

Onima koji još uvijek iz njima znanih razloga nisu razumjeli Odluku Središnjeg odbora HDZ-a 1990. ponavljam da će HDZ 1990. na ove izbore izići jedino u zajedništvu s hrvatskim narodom, s narodom porušene, protjerane i napaćene Posavine, u zajedništvu s narodom ponosne Središnje Bosne, u zajedništvu s narodom prkosne Hercegovine i u zajedništvu s građanima svakog pedlja BiH, kojima je DOSTA laži i obmana. HDZ 1990. će na ove izbore izići i u zajedništvu s onim strankama i pojedincima koji su spremni konačno kazati 'DOSTA' politici HDZ BiH, kazati 'DOSTA' politici i nositeljima politike koja je kroz više od dva  desetljeća svog djelovanja sa stoljetnih ognjišta potjerala i trbuhom za kruhom u svijet otjerala više Hrvata no sve ratne strahote devedesetih godina. HDZ 1990 će se kroz takav nastup na izborima boriti da se svakom čovjeku vrati dostojanstvo i vjera u bolje sutra“, stoji u reagiranju koje potpisuje Cvitanović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok