Nekolicina bošnjačkih stranaka, ali i SDS ujedinili su se u zajedničkoj inicijativi za smjenom članova Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP).

Bošnjačkim strankama, koje su se zaplele u mrežu podizanja napetosti, te SDA i SDS-u, kojima je popularnost na donjim marginama, iako su motivi različiti, identičan im je cilj - odgoda općih izbora zakazanih za listopad ove godine. Iako između redova ciljaju smjenu članova SIP-a te je stavljaju u prvi plan, ipak je prava pozadina pokušaj da se dodatno relativizira presudu Ustavnoga suda u predmetu “Ljubić”, ali i izbjegnu vrlo izvjesne posljedice s kojima će se suočiti, prije svih, bošnjačke vlasti ako se ne izaberu nove vlade.

Izgubljeno povjerenje

Tako su kao zasebne točke dnevnoga reda sjednice Zastupničkog doma, najprije SDP i DF, a zatim i Neovisni blok te SDS dostavili “upozoravajuće” dopise sa zahtjevima naziva “informacija o aktualnoj poziciji, ocjeni spremnosti i sposobnosti Središnjeg izbornog povjerenstva organizirati i provesti fer i korektne izbore u listopadu 2018.”, dok je korak dalje otišao SDS koji je pak zatražio...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok