Ako se od primatelja socijalnih naknada nekažnjeno otima mizernih 80 KM mjesečno namijenjenih za koru kruha i lijekove, onda se zaista moramo upitati u kakvom sustavu mi to živimo.

Dok najugroženiji primatelji socijalne pomoći s područja Ružića u Grudama vape za otuđenim novcem i jedva krpaju kraj s krajem, mjesni poštar D.Ž. je uredno vraćen na posao.

Kako doznaje portal Ljubuski.net iz Hrvatske pošte, navedeni poštar je unutar svoje tvrtke priznao kako je otuđio novac od nekoliko primatelja socijalne pomoći s područja Ružića, tako što je umjesto njih potpisivao priznanice, te su na taj način novci završavali u njegovom džepu. Isto tako je izjavio kako je spreman i vratiti otuđeni novac, samo da nema kaznene odgovornosti.

Iako cijele Grude bruje o ovom slučaju, djelatnici policije još uvijek nisu pozvali mjesnog poštara D.Ž. na ispitivanje.

Iz povjerljivih izvora Ljubuski.net doznaje da je rođak osumnjičenog u samom vrhu PU Grude, te da isti preko Centra za socijalni rad i svjedoka pokušava ovaj predmet kompromitirati.

Od obitelji oštećenih smo doznali da je čak dosadašnji rad po ovoj istrazi u službenim prostorijama PU Grude detaljno prezentiran jednom od članova obitelji osumnjičenog poštara, kako bi bolje pripremio obranu. Ta nezakonitost može dovesti do novih prijava protiv djelatnika PU Grude.

Uistinu je žalosno da se na ovakav način pokušavaju zataškati kaznena djela protiv najsiromašnijih članova društvene zajednice koji nerijetko imaju i ozbiljne zdravstvene probleme. Ako se od primatelja socijalnih naknada nekažnjeno otima mizernih 80 KM mjesečno namijenjenih za koru kruha i lijekove, onda se zaista moramo upitati u kakvom sustavu mi to živimo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok