Tridesettrogodišnji muškarac iz Foče zbog teških ozljeda koje je zadobio prilikom pada sa mosta u Foči prebačen je u Klinički centar u Sarajevu.

Fočak S. Đ. je sa željeznog mosta u izgradnji, koji se nalazi u Ulici Studentska u Foči, pao u subotu oko dva sata poslije ponoći. Slučajni prolaznik je čuo zapomaganje muškarca te je slučaj prijavio policiji. Policija je odmah izašla na mjesto događaja i pretragom terena ispod mosta na rijeci Drini kod KPZ Foča, sa desne strane obale rijeke, zatekli su S. Đ. sa vidnim ozljedama glave i tijela.

- Ozlijeđeni je vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Foča prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje je hospitaliziran radi daljnjeg liječenja, a u nedjelju jutro je prevezen u Klinički centar Koševo, kazali su u PU Foča.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj, a na mjestu događaja očevid su obavili pripadnici Policijske uprave Foča. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela, već da se radi o nesretnom slučaju. Pregledom nadzornih kamera policija je utvrdila da je ozlijeđeni hodao i gledao u mobilni telefon kada se nekako sapleo i pao sa mosta koji nema zaštitnu ogradu. Zadobio je teške ozljede jer nije pao u vodu već na kameni dio korita rijeke Drine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok