Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Jajce i policijske stanice Donji Vakuf, u suradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, uhitili su tri osobe, priopćeno je iz MUP-a SBK. 

Naime, 29. studenog 2016. godine u 22.30 sati u PS Donji Vakuf obratio se A. V., rođen 1991. godine iz Donjeg Vakufa, te prijavio da je u naselju Oborci, općina Donji Vakuf, dok je upravljao svojim putničkim motornim vozilom marke Caddy, registarskih oznaka J42-A-242, presretnut od tri maskirane osobe, uz prijetnju vatrenim automatskom puškom.

Maskirane osobe su A. V. stavile PVC vrećicu preko glave te mu oduzele mobilni telefon. Nakon toga, prema prijavi, navedenim vozilom prisilno je odvezen u smjeru lokaliteta poznatog pod nazivom Jarčišće, Oborci, općina Donji Vakuf, kojom prilikom je uspio iskočiti iz vozila u pokretu te pobjeći u naseljeni dio mjesta Oborci, nakon čega je prijavio slučaj policiji.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došlo se do operativnih saznanja i materijalnih dokaza da su E. P.(1996.), M. H. (1996.) i M. J. (1997.), sva trojica iz Donjeg Vakufa, sudjelovali u izvršenju navedenog krivičnog djela.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršeni su pretresi objekata koje koriste ove osobe. Pretresom objekata koje koristi E. P. pronađeni su i oduzeti automatska puška s preklopnim kundakom i spremnik za municiju okvir u kojem se nalazio 21 komad metaka kalibra 7,62 mm.

Nakon završenih pretresa, E. P., M. H. i M. J. su privedeni u službene prostorije, gdje su nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznali izvršenje predmetnog krivičnog djela, navode iz MUP-a SBK.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok