Neočekivano se u javnosti pojavio suvlasnik FIS Viteza i poznati poslovni čovjek Pero Gudelj, koji je šokirao javnost tvrdnjama kako ipak nije pucao sebi u glavu, nego je to, po novim tvrdnjama, učinio pod prisilom otmičara, piše Večernji list BiH.

Pero Gudelj je “novi iskaz” podijelio na svom Facebook profilu nakon što se odvezao do mjesta nesreće gdje je zadobio teške ozljede glave 2015. godine. Na broj mobilnog telefona jučer se nije javljao ne objašnjavajući ništa više od dvominutne snimke kojom se obratio javnosti. 
Piše Večernji list BiH.

- Nalazim se na mjestu zločina gdje su me pokušali ubiti. Imao sam 10 sekundi da razmislim, da budem zapaljen u vlastitom autu ili da dobijem tri metka u usta, jer su mi stavili pištolj u usta. Odlučio sam sam pucati. Ne želim povezivati bivšu ženu s ovim, ona nije kriva u tome, jamčim, niti je nacionalizam niti konkurencija ovo uradila - poručio je Gudelj.

Pri tome je vrlo oprezno govorio o nasilnicima koji su ga navodno oteli te je objasnio kako su mu zaprijetili da mora šutjeti.

Eho me probudio

- Dvije maskirane osobe zaprijetile su da dvije godine ne smijem nikome davati njihov opis, a ako bih progovorio, to bi se dogodilo isto i njima ili bi nastradao netko od njegove obitelji - objasnio je Pero Gudelj.

Na svom Facebook profilu također je kazao kako ne želi o tom događaju govoriti mnogo te da će djeci sve otkriti kada napune 30 godina jer i njih želi zaštititi od mogućih nasilnika. 
- Svega se sjećam, tko mi je došao u prvim trenucima. Pitali su me što je bilo, sav potrošen sam izgovorio da želim biti mrtav - napisao je Pero Gudelj koji tvrdi da često sanja traumu koju je tada proživio.

Prisjetio se i svojih “bolesničkih dana”, ali i brojnih potpora koje je dobivao. 


- Hvala Bogu da sam živ, da sam sa svojom djecom, zaposlenicima i da mogu doprinositi idućih godina FIS-u i Vitezu - dodao je. Najavio je i novi poslovni pothvat i izlazak iz FIS-a te osnivanje manje kompanije od svega nekoliko zaposlenih.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Srednjobosanske županije nisu imali informaciju o promjeni iskaza Pere Gudelja, dok su iz Tužiteljstva ove županije naveli kako će procijeniti ozbiljnost tog istupa, a potom eventualno pozvati Peru Gudelja da kroz svoj iskaz ponudi konkretne podatke o eventualnim počiniteljima kaznenoga djela.

Više scenarija

Istup suvlasnika FIS-a o otmici i pokušaju samoubojstva odudara od izjava koje je dao policiji nakon događaja prije tri godine, ali i provedenoj istrazi koja je tada pokazala da se radi o pokušaju samoubojstva.

Pero Gudelj, kojega se smatra pionirom gospodarskog preporoda središnje Bosne, omiljen je diljem BiH. Njegov nesretni slučaj bio je šok za brojne u BiH i šire, a u medijima se i tada nagađalo o više scenarija.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok