Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine poslalo je glasačke listiće za opće izbore koji će biti održani 7. listopada biračima koji glasuju izvan Bosne i Hercegovine.

Međutim, prilikom slanja listića za manji broj birača pogreškom je otpremljena pogrešna kombinacija glasačkih listića, koji se odnose na razinu Predsjedništva BiH. Prema riječima glasnogovornice Središnjeg izbornog povjerenstva Makside Pirić, riječ je o 232 glasačka listića koja su poslana s pogreškom. - Došlo je do zamjene listića za birače koji glasuju s teritorija Federacije i za birače koji glasuju s teritorija Republike Srpske. Zbog toga nam se trebaju javiti kako bi im Središnje izborno povjerenstvo poslao odgovarajući glasački listić. Kada se jave, birači će dobiti jasnu uputu da uz novi glasački paket koji dobiju moraju priložiti i onaj koji je nevažeći, tako da se ne mogu dogoditi zloupotrebe - objašnjava Maksida Pirić.

Dodaje kako su glasački listići za birače izvan Bosne i Hercegovine posebno obilježeni, tako da se ne mogu koristiti na biračkim mjestima u Bosni i Hercegovini.

Birači registrirani za glasovanje poštom trebaju sadržaj glasačkoga paketa usporediti s tipom glasačkih listića u instrukcijskom pismu pa, ako utvrde neslaganja, o tome odmah obavijestiti Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi dobili jasnu uputu u vezi s ostvarivanjem biračkoga prava.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok