U Bihaću je kasno sinoć došlo do fizičkog obračuna migranata u kojem je jedan zadobio povrede.

Kako su naveli iz MUP-a USK, do fizičkog obračuna između migranata došlo je na raskrsnici ulica Bihaćkih branilaca i Kasima Ćehajića.

- Izlaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su jednu NN osobu -  migranta, koja je imala vidne povrede, dok je u neposrednoj blizini zatečena također NN osoba - migrant, koji je, prema izjavi svjedoka, istom nanio povrede upotrebom hladnog oružja – noža. Povrijeđenoj osobi ukazana je liječnička pomoć te je prevezena do Kantonalne bolnice Bihać, gdje je zadržana na liječenju i gdje je konstatirano da ima sedam ubodnih rana u predjelu grudnog koša - navodi se u priopćenju MUP-a USK. Prenosi Avaz.

Uviđajne radnje obavili su istražitelji OKP PS Bihać, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva i koji su u odvodnom šahtu pronašli i izuzeli odbačeni nož za koji se pretpostavlja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela.

Nad osumnjičenom osobom koja je o sebi dala podatke, da je A. S. rođen 1988. godine u Turskoj, zavedena je kriminalistička obrada, a istražitelji nastavljaju daljnji rad na dokumentiranju krivičnog djela.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok