U Bosni je danas bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Prijepodne ponegdje u Bosni je zabilježena slaba kiša. Do kraja dana na jugoistoku Hercegovini je moguć lokalni pljusak.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo 20, Sarajevo i Sokolac 21, Livno i Srebrenica 22, Bihać, Bugojno, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 24, Prijedor 25, Banja Luka i Brčko 26, Bijeljina 27, Trebinje 28 i Mostar 30 stupnjeva.

U većem dijelu BiH sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stupnjeva.

U Sarajevu će jutro biti umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura iznosit će oko 13, a dnevna oko 24 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok