Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci odredio je pritvor od mjesec dana za osobu inicijala A.K. (1982.) iz Banje Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog kaznenog djela.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da je ovaj slučaj vezan za nastavak istrage u vezi sa počinjenim kaznenim djelom ubojstva Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Neslužbeno, pritvor je određen Alenu Kukiću zbog sumnje da je manipulirao dokazima u slučaju ubojstvo Dragičevića, odnosno da je manipulirao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati kazneni postupak uticajem na svjedoke, priopćeno je iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka koje je jučer predložilo pritvor za A.K.

Navode da i dalje intenzivno sprovode istragu u ovom kaznenom predmetu.

Pojedini mediji u RS-u su objavili neslužbeno informacije da su Kukić i njegov odvjetnik, tijekom saslušanja, odbacili optužbe Tužiteljstva i tvrde da je snimke skidao na zahtjev policijskih inspektora. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok