Sudsko vijeće Županijskog suda u Sarajevu osudilo je Sanjina Sefića na 14 i pol godina zatvora za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći ozlijeđenoj osobi nakon prometne nesreća, piše Klix.ba.

Sefića se teretilo da je 10. listopada 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Ostali koji su se teretili za pomaganje izvršitelju nakon počinjenja kaznenog djela su oslobođeni.

Podsjećamo, optužnica je teretila Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela, dok se Sauda Nišića teretilo da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela.

Sefić je nakon bijega u Srbiju, uhićenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. siječnja 2017. godine izručen bh. pravosuđu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok