• Short title article: Prognoza

U Bosni i Hercegovini danas preovladava umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slab snijeg je zabilježen u istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -7; Ivan-sedlo, Sokolac -1; Sarajevo-Bjelave 2; Bugojno, Srebrenica 3; Zenica 4; Gradačac, Livno, Tuzla, Zvornik 5; Doboj, Sanski Most 6; Bihać, Drvar 7; Banja Luka 8; Široki Brijeg 9; Mostar 10; Neum i Stolac 12; te Trebinje 13 stupnjeva.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežito oblačno vrijeme. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim i jugoistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, poslije podne i tijekom noći sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stupnjeva.

U Sarajevu pretežito oblačno vrijeme. Povremeno i lokalno je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 10 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok