• Short title article: Čestitao i Semren

Komarica je kazao kako se raduju Majićevom dolasku te kako novi banjolučki biskup može računati na svekoliku podršku.

Biskup Franjo Komarica uputio je, u svoje osobno ime, u ime pomoćnog biskupa mons. Marka Semrena, u ime konzultora i drugih članova Biskupskog ordinarijata, čestitku novoimenovanom banjolučkom biskupu Željku Majiću.

Biskup Komarica u čestitci navodi kako je papa Franjo imenovao Majića budućim biskupom banjolučke Crkve, koja već neko vrijeme očekuje svježu zamjenu za dosadašnjeg svoga Ordinarija, koji se već duže vrijeme bori s bremenom svojih godina i sa svojim istrošenim zdravljem, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

"Bogu dragom zahvaljujemo za ovu Papinu gestu prema ovoj biskupiji i njezinom dosadašnjem biskupu, uvažavajući molbu za odreknuće od pastoralnog vodstva biskupije. Velika i iskrena hvala i tebi, što si svojim dosadašnjim uzornim i požrtvovnim svećeničkim životom i radom zaslužio to povjerenje Svetog Oca i što si – dosljedan svome katoličkom stavu i svećeničkom poslanju –, u poslušnosti volji Božjoj, prihvatio i ovu najnoviju, još odgovorniju i izazovniju službu u Kristovoj Crkvi u našem narodu i zemlji", poručio je Komarica.

Kazao je kako se raduju Majićevom dolasku te kako novi banjolučki biskup može računati na svekoliku podršku.

Podsjetimo, papa Franjo imenovao je sadašnjeg svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije don Željka Majića, za novog banjolučkog biskupa, potvrdila je u petak Apostolska nuncijatura u Sarajevu. Majić će tako zamijeniti biskupa Franju Komaricu, koji ide u mirovinu i koji je Papi ranije ponudio ostavku u službi zbog navršenih godina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok