• Short title article: Roditelji razočarani

Armin Berberović koji je u svibnju ove godine automobilom ubio Azru Spahić i Almu Suljić u sarajevskom naselju Marijin Dvor danas se pred Županijskim sudom izjasnio da nije kriv.

Nakon ročišta roditelji Alme Suljić su bili ogorčeni i razočarani.

"Ovo je izvan pameti svake. Ne razumijem da se netko može tako izjasniti nakon svih ovih događaja kroz koje smo mi prošli. Ovo je još jedan dodatni stres za nas. Ja sam se ljudski nadao da postoji mrva čovječnosti, mrva sažaljenja, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno, skoro kao dan nesreće", kazao je otac Alme Suljić.

Kako je dodao, nije siguran je li ovo "njegova neljudskost" ili savjetovanje nekoga da se ide u "bespotreban i bolan proces koji će nam nanijeti dodatni stres za nešto što je toliko jasno."

"Ovo sad ide na teret države, na teret poreznih obveznika. Ali, nažalost, pravo je takvo. Ne znam što bih više rekao na sve ovo", dodao je otac.

Majka je kazala da ne zna je li joj gore bilo na dan nesreće, na dan sahrane ili danas.

"Ne znam što bih rekla. Ne dolazi u obzir nikakav sporazum. Zahtijevamo maksimalnu zatvorsku kaznu. Apeliram još jednom da pod hitno da oni koji to mogu urade nešto po ovom pitanju i da se za ovakve prekršaje dodjele dvostruko veće kazne. 20 godina za dvostruko ubojstvo je premalo", kazala je majka.

Nakon ročišta prisutnim novinarima obratio se i branitelj optuženog Berberovića, Rusmir Karkin.

"Počinje glavni pretres, suđenje sa izvođenjem dokaza, saslušanje svjedoka i vještaka i provođenje materijalne dokumentacije. Danas da se izjasnio da je kriv ne bi bilo suđenje. Bio bi glavni pretres na kojem bi se razgovaralo samo o otežavajućim i olakotnim okolnostima. Pokušat ćemo kroz suđenje ispraviti određene činjenice za koje mi kao obrana smatramo da nisu pravilno utvrđene", rekao je odvjetnik Rusmir Karkin koji zastupa Armina Berberovića.

Podsjetit ćemo, 26. svibnja ove godine došlo je do teške prometne nesreće koju je izazvao Armin Berberović koji je upravljao automobilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Tom prilikom, Azra Spahić je ubijena na mjestu, dok je Alma Suljić kasnije podlegla ozljedama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok