• Short title article: Prognoza vremena

Pretežito oblačno i stabilno vrijeme prevladavat će početkom sljedećeg tjedna, od 21. prosinca moguće su nove oborine.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu vremena do 25. prosinca. Idući dani u BiH bit će oblačni s oborinama. Rosulje ili slabe kiše bit će u srijedu, a u planinskim područjima snijeg je moguć svakog dana. Izraženije oborine očekuju se u srijedu poslijepodne i u četvrtak. Vjetar slab, uglavnom južnog i jugozapadnog smjera, uvjetovat će i blagi rast temperature zraka koja će biti nešto viša od prosjeka za ovo doba godine.

Jutarnji mrazovi izvjesni su samo u planinskim područjima.

Minimalne temperature zraka varirat će od 2 do 7 °C u Bosni, na području Hercegovine od 5 do 9 °C. Najviše dnevne od 6 do 12 °C u Bosni, do 15 na jugu zemlje. Pretežito oblačno i stabilno vrijeme prevladavat će početkom sljedećeg tjedna (18. prosinca).

Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima, od četvrtka (21. prosinca) moguće su nove oborine. U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne kiša, a u središnjim područjima BiH susnježica i snijeg. Jutarnje temperature između -6 i -1 u Bosni do 3 u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -2 i 4 °C u Bosni do 8 °C u Hercegovini.

Danas će u BiH prevladavati pretežito oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša u većini područja, a tijekom noći u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 7 do 12 °C.

Sutra će biti pretežito oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tijekom noći kiša diljem zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, južni i jugozapadni. Tijekom noći u Bosni vjetar mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, a dnevna 10 do 16 °C.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok