• Short title article: Prognoza

Norveška meteorološka stranica yr.no, koja je poznata po preciznim i točnim prognozama, za BiH najavljuje novu veliku promjenu vremena uz zahladnjenje.

Temperature bi idućega tjedna mogle opet pasti ispod nule. Norveški meteorolozi na svojoj prognozi za BiH već za ovu srijedu, 20. ožujka, najavljuju najnižu temperaturu za Sarajevo i jutarnji minus (-2 °C), dok za idući utorak predviđaju i nove minuse pa se tako očekuje - 4 °C. Dnevne temperature će i dalje biti relativno visoke prema norveškim meteorolozima. Slično vrijeme će se zadržati sve do idućeg četvrtka.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu do 31. ožujka. Od 20. do 23. ožujka izgledno je stabilno vrijeme uz obilje sunčanih sati i ugodne dnevne temperature, a novo pogoršanje prognozira se od 24. do kraja mjeseca. U posljednjem tjednu ožujka, uz dominantan južni vjetar, najintenzivnije oborine očekuju se na jugu i jugozapadu, nešto manje na zapadu, sjeveru i u središnjim krajevima, a najmanje oborina očekuje se na istoku i sjeveroistoku.

Do 24. ožujka u Bosni će se minimalne jutarnje temperature kretati od 1 do 6, u Hercegovini od 3 do 8 °C, danju u Bosni do 17 °C, u Hercegovini do 19 °C.

Od 25. ožujka do kraja prognoznog razdoblja očekuje se blagi porast minimalne temperature zraka, pa se u Bosni očekuje od 4 do 9, u Hercegovini od 7 do 12 °C, a maksimalne u Bosni do 18, u Hercegovini do 21 °C.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok