U sklopu 11. kola Druge nogometne lige FBiH – jug na Bilom Polju jučer je odigran općinski derbi između NK Kamešnice i NK Troglava 1918.

Lijepo vrijeme, odlično pripremljen teren te rekordna posjećenost gledatelja omogućili su da se utakmica odigra u odličnoj natjecateljskoj atmosferi.

Nogometaši Kamešnice bolje ulaze u utakmicu te već u 4. minuti preko raspoloženog Pave Čeke dolaze do ranog vodstva od 1:0. Do kraja poluvremena Kamešnica je nastavila dominirati no bez realizacije koja bi joj osigurala mirniji tijek utakmice.

Igrači Troglava 1918 su također imali određene prigode no vratar Miočević je na svaku opasnost u svom šesnaestercu primjereno reagirao.

U drugom poluvremenu dolazi do određenog pada u igri Kamešnice što mladi igrač Troglava Pere Čolak iskorištava u 59. minuti te poravnava na 1:1.

Nastavak igre donosi dobre prigode s obje strane no bez konkretne realizacije sve do 62. minute kada na asistenciju Pave Čeke za konačnih 2:1 gol postiže Edib Velagić.

Do kraja utakmice bilježimo prigode s obje strane no bez konkretne realizacije. Vrijedi spomenuti da je Kamešnica posljednjih desetak minuta igrala s igračem manje jer je zbog dva žuta kartona isključen veteran Kamešnice Anes Hozo.

Na kraju možemo istaknuti da je derbi opravdao očekivanja mnogobrojnih gledatelja te da je utakmica odigrana fer i korektno s obje strane.

U narednom 12. kolu NK Kamešnica putuje u Posušje jednoj od najjačih ekipa ove sezone dok Troglav 1918 na svom terenu dočekuje Brotnjo.

NK Kamešnica

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok