Ni Boško Buha nije ovako razbijao bunkere kao Dalićeva Hrvatska onaj grčki.

Očekivalo se kako će to biti mučenje, da će se teško dolaziti u prilike poznavajući način igre Grka koji parkiraju autobus u svoj šesnaesterac, maltene zglobnu krcatu Prometovu "devetku" u uru od škole, a na kraju se dogodio spektakl i golijada.

Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija. Međutim, ne budimo neskromni. Imali su i gosti svojih prilika. Morao je i Subašić biti nekoliko puta na visini zadatka. Piše Slobodna Dalmacija.

Nakon oprezne bitke Kijevu, hrvatski reprezentativci sinoć su u prvom "pravom" susretu nakon promjene izbornika igrali kao da su pušteni s lanca. Brzinom, pogotovo na bokovima, ali i ritmom, hitrinom kojom je lopta išla, iz prve, "ubijali" smo Grke. A kada se tako postavi igra onda se vidi i razlika u kvaliteti dviju momčadi.

Dva gola padala su nakon pogrešaka grčkih nogometaša, ali kikseva na koje su ih Dalićevi izabranici (Kalinić kod prvog, Vrsaljko kod četvrtog gola) natjerali. Naglašavao je Dalić učinak na bokovima. Povratnik lijevi bek Strinić asistirao je za drugi, desni bek Vrsaljko za treći i četvrti gol.

Posebno je u otvaranju grčkog bunkera bio impozantan Kalinićev učinak. Izborio je kazneni udarac za prvi, pa potom efektno zabio i drugi gol. Potonji je pogodak neodovoljivo podsjetio na onaj koji je na vrlo sličan način zabio Španjolskoj, De Gei, na prošlogodišnjem Euru. Majstor je majstor. Ta akcija bila je najljepši trenutak susreta, pokazatelj što ova Hrvatska može. Uključujući Kalinićev potez, triput su u toj akciji "kockasti" vanjskim dijelom kopačke, petom igrali loptom, ali su serijom kratkih brzih dodavanja sakrili loptu Grcima.

Kalinić je ušao u momčad na mala vrata, kao zamjena za ozlijeđenog Mandžukića u pet do 12, pa se prometnuo u glavnu ulogu, junaka pobjede. Uz impozantnog Modrića.

Međutim, euforiju treba u startu ubiti. Još ništa nije gotovo. Pokazali su to i Grci, pakleno opasni i kad se čini da ih ne ide, pogotovo iz prekida. Da nam se ne daj Bože ne dogodi grčka tragedija u uzvratu, u paklu Pireja.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok