Oko budućnosti Zlatka Dalića na klupi hrvatske reprezentacije ne bi smjelo biti dvojbe.

- Ja sam spreman! Rekao sam već da ćemo se lako dogovoriti kad sve ovo prođe. Što se mene tiče, za minutu smo gotovi – rekao je Dalić za HTV, a znakovita je izjava i našeg kapetana Luke Modrića po tom pitanju:

- Bilo bi suludo da Dalić ne ostane izbornik. Napravio je sjajan posao u ovih mjesec dana s nama. Hvala i starom stručnom stožeru na čelu s Antom Čačićem. Oni su također napravili veliki dio posla, no putevi su nam se morali razići. Hrvatska je iznad svih i najvažnije je da smo na Svjetskom prvenstvu.

Daliću je s leđa, kako je rekao, palo „deset tona“.

- Zadnjih mjesec dana nosim veliku odgovornost i teret. Puno je emocija bilo u meni, ali hvala Bogu izdržao sam. Znam da sada cijela zemlja slavi i veseli se. Čestitam igračima, odradili su lavovski posao u Ukrajini i sada s Grčkom.

Izbornik je potom objasnio zašto je iz prve momčadi ispao Kramarić, a ušao Mandžukić.

- Defenzivni je skok bio važan, na njemu smo puno radili i zato sam Mandžukića stavio s Kalinićem. Javno se ispričavam Kramariću koji nije zaslužio biti na klupi, ali to je bila moja odluka upravo zbog defenzivnog skoka jer smo znali da će biti puno centaršuteva i prekida. Pritisak je bio velik, da smo primili gol stvorilo bi se dosta problema. To nije bila Hrvatska iz Ukrajine i Zagreba, ali igrali smo na rezultat. Plasman je najvažniji. (Slobodna Dalmacija)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok