Izbornici reprezentacija na sve su nižoj cijeni, a hrvatski će i u Rusiji biti među slabije plaćenima, ali ipak dalje od samoga dna nego što je bio na ranijim svjetskim prvenstvima.

Rezime je to Goalova istraživanja o plaćama izbornika reprezentacija koje će igrati idućega ljeta u Rusiji. Mnogi su od njih upravo ovih dana zaradili svoje bonuse, neki i pregovaraju o novom ugovoru, a postoji i reprezentacija koja je otišla na SP pa smijenila izbornika i još čeka novoga - Srbija. Piše Večernji.hr.

Hrvatski su mediji ovih dana pisali kako je Zlatko Dalić dobio ugovor do Eura 2020., s plaćom od 40.000 eura mjesečno. A gdje je s tih 480.000 eura godišnje u usporedbi s ostalim izbornicima? Dalić je plaćeniji od islandskog kolege Hallgrimssona, pa i poljskog Nawalke, koji radi za 250.000 eura godišnje, dok je švicarski izbornik Vladimir Petković plaćeniji jer zarađuje 650.000 eura.

No, pravo je čudo što će španjolski izbornik Julien Lopetegui u Rusiji biti - pri dnu! On, naime, radi za svega 250.000 eura godišnje! Zasad mu je financijski motivirajuć ugovor koji je imao s bivšim klubom Portom, prema kojem se u slučaju otkaza i idućeg posla na kojem bi zarađivao manje, Porto obvezao plaćati mu razliku?!

U Portu je imao godišnju plaću 1,1 milijun eura, što znači da mu je portugalski klub, nakon što je Lopetegui preuzeo španjolsku reprezentaciju, isplatio 850.000 eura.

Istina, Vicente Del Bosque zarađivao je 2,2 milijuna eura, ali plaća mu je rasla kako je osvajao trofeje. Lopeteguija to tek možda čeka... Svi oni zajedno ne zarađuju koliko najplaćeniji europski izbornici. A na vrhu je njemački šef Joachim Löw s tri milijuna eura godišnje.

Ostale plaće izbornika provjerite ovdje

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok