Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH izreklo je kazne klubovima iz Premijer lige BiH zbog političkih poruka koje su se pojavila na tribinama pojedinih bh. stadiona.

Dopunski se raspravljaloi o događanjima tijekom utakmica Širokog Brijega i Željezničara, te Zrinjskog i Viteza. Na spomenuta dva susreta navijači domaćih klubova isticali su političke poruke podrške haškoj šestorci, te pokojnom generalu Slobodanu Praljku, pa su se tako očekivano našli na meti Disciplinke komisije Nogometnog saveza BiH koje je razmatralo dopunska izvješća delegata sa spomenutih utakmica.

Zrinjski i Široki Brijeg dobili su visoke novčane kazne, a jučer nismo doznali hoće li spomenuti klubovi na njih uložiti žalbe.

Zrinjski je kažnjen sa 8.500 maraka zbog isticanja političkih poruka od vlastitih navijača na prvenstvenom susretu protiv Viteza, dok je Široki Brijeg točnije kažnjen s dvije kazne od 2.500 i 5.000 KM, odnosno ukupno će morati platiti 7.500 maraka za poruke koje su istaknuli njihovi navijači na dvije utakmice odigrane na Pecari.Jučer nije bilo poznato kakva bi novčana kazna mogla dočekati FK Sarajevo za poruke koje su navijači toga kluba istaknuli na transparentima na utakmici u Vitezu.

Još ranije je Željezničar zbog baljkade na gradskom derbiju sa Sarajevom dobio visoku novčanu kaznu od 7.500 maraka, dok je Borac iz Banja Luke također kaženjen s visokih 7.700 maraka za nestašluk svojih navijača. Jednostavnom matematikom NS BiH će u ovoj “turi” kazni značajno osiromašiti klupske blagajne bh. klubova.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok