Niko Kovač (46) još otkako se Carlu Ancelottiju počeo tresti stolac spominje se među kandidatima za novog Bayernova trenera.

Istina, ne prva opcija, kao takav ipak kotira Julian Nagelsmann, a dok se ne dogovore s Hoffenheimom, preuzeo je Jupp Heynckess, piše Goal.

No, svako malo netko podgrije priču o Kovaču, kao nedavno Kevin-Prince Boateng, koji je kazao da je Niko odličan za Bayern.

- Nije bilo nikakvih kontakata s Bayernom, to jamčim 100 posto, rekao je Kovač za Kicker.

- I ja sam uz Eintracht vezan do 2019. Sretan sam, radimo dobro, napredujemo, važno mi je da možemo napredovati i ostvariti više.

A onda se i bivši hrvatski izbornik obrušio na (neke) današnje profesionalce, njihov moral i priče koje okružuju nogomet:

- Gdje je osjećaj pravde u društvu, uključujući i medije? Nije normalno kako stavljaju trenera i klub u nemilost. Pa gdje je kraj?! Svi rade što žele, onda igrači dolaze na trening kad god žele.

Kovač se tako nadovezao na Heyckesa, koji je opalio kritike po Aubameyangu i Dembeleu: obojica su radili sve, pa i ucjenjivali klub u želji za odlaskom.

- U moje igračko vrijeme nije bilo toga da igrač dođe i kaže dolazim ili ne dolazim, gdje je tu odgovornost prema klubu i ugovoru?! Nekad je vrijedila i riječ, danas petogodišnji ugovor ne vrijedi više od polugodišnjeg ugovora, što je zabrinjavajuće.

- Klubovi se moraju zaštititi od toga, zaključio je Kovač.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok