Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je u prijateljskoj utakmici u SAD-u izgubila od Perua što je prvi poraz izbornika Zlatka Dalića.

- Čestitam Peruancima na zasluženoj pobjedi, bili su usredotočeniji i agresivniji od nas te vrlo kompaktni, fantastični pred svojim fantastičnim navijačima. Bilo nam je vrlo teško. Mi smo jako loše ušli u utakmicu te primali pogotke na početku prvog i drugog poluvremena. Poslije bismo preuzimali kontrolu nad posjedom lopte i utakmicom, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Dalić i dodao:

- Moramo naučiti lekciju. Bolje da smo izgubili sada nego na Svjetskom prvenstvu, a rekao sam svojim igračima da ne možemo pobijediti nikoga ako nismo u potpunosti koncentrirani. Ovakvi ne možemo napraviti ništa. Igrači su u napornoj klupskoj sezoni, bore se za nacionalne titule i Ligu prvaka, no moraju biti pravi u svakoj utakmici.

Dalić je bio kritičan prema igri Hrvatske. Prenosi Večernji list BiH.

- Nema isprika, nije bilo dobro. Morali smo nešto mijenjati tijekom utakmice, kako bismo brže prebacivali igru s lijeve na desnu stranu i obrnuto. Pokušali smo i s mlađim snagama, ali nije bilo dostatno za pobjedu. Nismo uspjeli zabiti ni s igračem više, tako da bolji rezultat nismo ni zaslužili - rekao je Dalić te zaključio:

- Osim toga, mnogo je toga ovisilo o suparniku. Peru je također sudionik Svjetskog prvenstva, nisu oni bilo tko, a nakon vodstva zaigrali su još agresivnije kako bi ga sačuvali, dok smo mi morali i napadati i paziti na protunapade. Teško se vratiti nakon rano primljenog pogotka, pogotovo nakon vlastite pogreške. Gubili smo previše lopti, previše dodavali unatrag umjesto prema naprijed, a Peruanci su izrazito brzi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok