Hrvatska nogometna reprezentacija 'akciju Rusija' počet će 26. svibnja okupljanjem u Zagrebu, nakon čega 'Vatreni' istog dana sele u Rovinj gdje će odraditi prvi dio priprema.

Reprezentacija će u Rovinju boraviti do 2. lipnja gdje će trenirati na stadionu NK Rovinja.

U subotu 2. lipnja odabranici izbornika Zlatka Dalića putuju u Liverpool gdje će dan poslije u 16 sati odmjeriti snage protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila. Odmah nakon utakmice reprezentacija se vraća avionom na Krk.

Od 4. do 7. lipnja hrvatska vrsta će boraviti u Opatiji, a trenirat će na Rujevici. U četvrtak, 7. lipnja reprezentacija odlazi u Vukovar, a dan poslije će u Osijeku odigrati utakmicu protiv Senegala. Bit će to posljednji pripremni susret uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon utakmice igrači će dobiti dva dana slobodno, a 11. lipnja reprezentacija leti u St. Peterburg, a potom autobusom do svoje ruske baze u odmaralište "Šumska rapsodija" koji se nalazi u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od St. Peterburga. Odmaralište sa četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

Reprezentacija će u Rusiji trenirati na stadionu Roščinu, udaljenom 15 minuta vožnje od hotela.

Izbornik prema pravilima FIFA-e konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo mora  objaviti do 4. lipnja, a nakon toga je moguća zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije. 

Ozlijeđenog igrača može zamijeniti i nogometaš koji nije na početnom popisu od 32 igrača.

Prvi nastup na Svjetskom prvenstvu hrvatska vrsta će imati 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana poslije je ogled protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.(Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok