Hrvatska nogometna reprezentacija danas je u Gradskom vrtu u Osijeku pobijedila Senegal s 2:1 u prijateljskom susretu pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Naši su se mučili, posebno u prvom dijelu, ali na kraju su ostvarili ono što je najbitnije - pobjedu.

Sličnog razmišljanja je i izbornik Zlatko Dalić.

- Rekao sam da želim pobjedu pred odlazak u Rusiju, a to smo i ostvarili. Prvo poluvrijeme nije dobro bilo dobro, a dosta veliki problem stvarala nam je vrućina. Moja je velika greška što sam prihvatio da igramo u šest sati. To je prevruće i preteško. Kad je bilo svježije, bilo je dobro, rekao je izbornik Dalić za HTV pa odgovorio na pitanje je li ovo bilo slično kako će igrati Nigerija.

- Ovo je klasičan primjer Nigerije. Imaju brzo otvaranje, u vrhu tri brzanca i s tim ćemo imati problema, na to ćemo morati paziti. Naš visoki presing danas nije bio dobar.

Kako ste zadovoljni obranom?

- Odigrali su dobro u nekim situacijama, iako su imali određenih problema. Mi smo se pred kraj poluvremena raspali, linije su se raspale i to je bilo opasno po nas.

Komentar na gol Senegala?

Nije bilo presinga na zadnjeg veznog, a obrana u trenutku upućivanja lopte nije išla prema nazad, već prema naprijed, a govorio sam im to puno puta.

Kramarić?

- On je donio puno toga dobroga. Prvo poluvrijeme je bilo presporo i puno lopti smo slali prema nazad. Imali smo dva ista tipa igrača, Rakitića i Badelja. Zato smo napravili te promjene, Krama je došao na svoju poziciju, onu na kojoj je najjači. Kramarić nikad nije ispao iz prvih 11, ali uvijek će sve ovisiti o protivniku. (Večernji list)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok