Muškarac koji je upucan u petak navečer nakon što je nožem napao dvojicu vojnika u Bruxellesu je umro, priopćilo je belgijsko savezno tužiteljstvo, dodajući kako smatra ovaj događaj za pokušaj terorističkog ubojstva.

Glasnogovornica saveznog tužiteljstva rekla je kako je muškarac dvaput uzviknuo "Allahu Akbar" ("Bog je velik" na arapskom) tijekom napada.

Vojnici su pretrpjeli lakše ozljede.

"Temeljem identiteta koji za sada imamo radi se o 30-godišnjem muškarcu koji nije poznat po terorističkim aktivnostima", rekla je glasnogovornica tužiteljstva.

Osim redovne policije bruxelleskim ulicama vrše ophodnje i vojnici zbog povišene razine sigurnosne prijetnje nakon napada islamskih militanata u Parizu i belgijskom glavnom gradu 2015. i 2016.

U lipnju su vojnici ustrijelili osumnjičenog bombaša samoubojicu na bruxelleskom središnjem željezničkom kolodvoru ali nije bilo drugih žrtava u tom slučaju koji su vlasti smatrale terorističkim incidentom.

Britanska policija privela muškarca s nožem kod Buckinghamske plače

Britanske policija je u petak navečer kod Buckinghamske palače uhitila muškarca koji je nosio nož, priopćila je policija, a dvojica policajaca pretrpjeli su manje ozljede.

Muškarac je uhićen zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i napada na policiju.

Buckinghamska palača je londonska rezidencija kraljice Elizabete.

Početkom godine Britaniju su pogodila četiri teroristička napada u kojima je ubijeno 36 ljudi i stupanj opasnosti u zemlji podignut je na ozbiljan što znači da je teroristički napad vrlo vjerojatan.

Muškarca koji je imao nož su zaustavili policajci kod Buckginhamske palače, a "tijekom privođenja dvojica policajaca su pretrpjeli manje ozljede ruku", priopćila je policija. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok