Bivši policajac, kako nam je potvrđeno izvan policijskih krugova, ubio je sinoć u 20.25 sati s četiri hica iz vatrenog oružja u garaži u Gradišćanskoj 34 svoju bivšu partnericu Anu Kurtanjek (29), a nakon toga je počinio samoubojstvo hicem u glavu na otvorenom prostoru u Ulici baruna Filipovića oko 20.40 sati.

Još uvijek nema službene potvrde o identitetu obiju osoba, jer muškarcu još uvijek nije ustanovljen identitet, a njegova partnerica je Ana Kurtanjek (29), bivša hrvatska reprezentativka u sinkroniziranom plivanju i poznata fitness trenerica koja je radila u obližnjem fitness klubu u Gradišćanskoj ulici gdje su se njih dvoje navodno i upoznali, piše Jutarnji list.

Bivši policajac koji je usmrtio Anu Kurtanjek pa sebe, kako smo neslužbeno doznali dobio je otkaz u policiji jer je trgovao informacijama u siječnju 2015. godine dok je vodio kriminalistička istraživanja kao policajac VII. policijske postaje Trešnjevka. Neslužbeno doznajemo da je počinitelj ubojstva Dubravko Šikermeštar (36).

Na mjesto ubojstva i samoubojstva stigle su brojne policijske ekipe i ogradile prostor i onemogućile pristup. O događaju ih je obavijestio građanin koji je naišao na ustrijeljenu ženu u podzemnoj garaži.

Njezino tijelo nađeno je odmah nakon ulaza u podzemnu garažu između dva automobila, a sva četiri hica ispaljena su joj u predio oko srca i na mjestu je preminula. Na ulazu u garaže postoji i videonadzor, ali nije sigurno da one pokrivaju i prostor gdje se dogodilo ubojstvo.

Kad se ulazi u garažu i izlazi uzima se kartica, a pretpostavlja se da je Ana Kurtanjek ubijena u trenutku kad se spremala napustiti garažu nakon odrađenog treninga u fitness klubu u kojem je upoznala i svog partnera, bivšeg policajca koji ju je sinoć ubio. Što je povod ubojstvu također nije poznato. To se tek treba ustanoviti kriminalističkim istraživanjem, a očevid na oba mjesta trajao je do jutarnjih sati.

Žrtva ubojstva u Gradišćanskoj ulici je Ana Kurtanjek bivša reprezentativka u sinkroniziranom plivanju, predsjednica disciplinske komisije zagrebačkog sinkro kluba i fitness trenerica u obližnjem fitness klubu Play, te vanjska trenerica u fitness klubu Orlando kako je navedeno na službenim stranicama tih klubova.

Na stranici fitness kluba Play o Ani Kurtanjek je napisano da je veliki dio života provela aktivno se baveći sportom. “Kao bivša reprezentativka u sinkroniziranom plivanju etablirala se u tom sportu i postala sutkinjom, članicom izvršnog odbora u savezu sinkroniziranog plivanja, ali i trenericom istog. Napredak u sportskom životu nije stao na tome i Ana je ubrzo okušala svoje vještine na studiju gdje se trenutno specijalizira na kondicijskoj pripremi sportaša.

U svom trenerskom stažu postala je Les Mills trener s naglaskom na bodyattack, bodypump, bodycombat te bodybalance. U Playu joj se možete pridružiti na grupnim treninzima, a ako svoje treninge volite raditi individualno, s Anom možete dogovoriti i privatni trening. U oba slučaja možete biti sigurni da će Vas do Vaše idealne forme pratiti profesionalka”, piše o Ani Kurtanjek fitness klub.

Ana Kurtanjek fitness savjete davala je i na Hrvatskoj televiziji, te pisala stručne članke o tjelesnoj pripremi plivača. Od 1. Razreda osnovne škole bila je odlična učenica i uzorna sportašica, a živjela je u Horvaćanskoj ulici. Međutim, Ana Kurtanjek bila je i djevojka Ivanu Boršiću, kojem se sudilo za naručenu likvidaciju Ante Rose, koji je bio osuđen i kao vođa bande brutalnih razbojnika.

Tada se, u svibnju 2013. godine pojavila na suda kako bi svjedočila o Boršićevim poznanstvima iz vremena dok su zajedno izlazili. Iako je Boršić već bio dvije i pol godine u pritvoru, Ana Kurtanjek izjavila je kako je s njim bila u ljubavnoj vezi 2011. godine. Krhka plavuša uputila je svom bivšem dečku tek letimičan pogled na izlasku iz sudnice, dok joj se on s optuženičke klupe što ju dijeli s Ivicom Štrkom, kojeg je angažirao da ubije Rosu, srdačno osmjehnuo, piše Jutarnji list.

Boršić je u dva sudska postupka, onom za seriju razbojništava među kojima je i krvava pljačka zagrebačke poslovnice Fine, te ovom za naručeni atentat na Rosu, kojeg se navodno želio riješiti kako bi preuzeo prevlast u domaćem krim-miljeu, spominjao nekoliko svojih partnerica.

- Ivicu Štrka ne poznajem, posvjedočila je Ana Kurtanjek potvrdivši kako je u vrijeme dok je bila u vezi s Boršićem njegov najbolji prijatelj bio upravo Ante Roso. Boršić ih je i upoznao, dodala je, pisao je Novi list. Iako na odsluženju višegodišnje kazne Ivan Boršić dobiva povremeno izlaske iz zatvora. Nedavno je imao slobodan vikend.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok