Opasni srpski ubojica Norbert Feher iz Subotice uhićen je u četvrtak navečer u dramatičnoj akciji u španjolskom El Ventorillu nakon što je devet mjeseci bio u bijegu.

Nije se predao policiji, već je na njih pucao. U izmjeni vatre ubijena su dva pripadnika španjolske Civilne garde te još jedna osoba.

Na sebi je Feher tijekom uhićenja nosio uniformu Civilne garde te je bio naoružan oružjem pripadnika garde koje je u pucnjavi ubio, javlja Kurir. Do uhićenja je došlo nakon kompleksne istrage koja je talijansku policiju i tužiteljstvo vodila od Srbije, preko Austrije i Francuske i u konačnici do Španjolske. U trenutku kada je uhvaćen, Feher je kod sebe imao i krivotvorene hrvatske te talijanske isprave, javlja Jutarnji list.

U Italiji, gdje se predstavljao kao Rus Igor Vaclavić, počinio je dvostruko ubojstvo. Bio je u bijegu od 1. travnja 2017. kad je ubio vlasnika jednog bara u Bologni. Tijekom skrivanja od policije ubio je čuvara šume u kojoj se skrivao, a njegovog kolegu ranio. Dovodi ga se u vezi i s ubojstvom jednog noćnog čuvara u prosincu 2015. godine.

Osim što je za njim tragala policija, i obitelj jedne od žrtava raspisala je nagradu od 50.000 eura onome tko ga dovede – živog ili mrtvog. U Italiji je lani pokrenut velik lov na njega, u akciji su bili i padobranci i specijalci i posebno utrenirani psi i infracrvene kamere, no Norberta nisu pronašli.

A da strah ljudi nije bio bezrazložan, potvrđuje psihoprofil koji su napravili u talijanskoj policiji. Dakle, Norbert je dominantno mizantrop, hladan, a povremeno socijalan i pasioniran. Vrlo je utreniran i spretan (osoba s kojom je bio u ćeliji u zatvoru rekla je da je Igor radio tisuće trbušnjaka dnevno), savršeno pliva i roni, i može danima preživjeti u ekstremnim uvjetima. Prošao je vojnu obuku, iako nije poznato u čijim oružanim snagama, i zna šest jezika: talijanski, srpski, španjolski, ruski, mađarski i rumunjski. Naoružan je, policija je baratala podatkom da sigurno ima dvije puške i najmanje dva spremnika s po 30 metaka.

Talijanska istraga otkrila je da je Feher-Vaclavić jedno vrijeme proveo i u Španjolskoj, u Valenciji te da je ondje radio kao žigolo. I ostao na dobrom glasu među ženama...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok