Umirovljeni svećenik Ivica Sinanović na svom je Facebook profilu iskazao mišljenje oko dočeka Nove godine na dubrovačkom Stradunu, na kojem će pjevati jedna od najvećih zvijezda u regiji, Dino Merlin.

- Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže sa džamije, pa bujrum gospari!! - napisao je Sinanović. Piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 14. ožujka 2017. godine don Sinanović oslobođen je optužbe da je počinio kazneno djelo usmrćenja, čime je potvrđena presuda Županijskog suda od 29. rujna 2016. godine.

Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu Županijskog suda u Dubrovniku kojom je don Ivica Sinanović oslobođen krivnje za ubojstvo Marka Kraljevića 2012. godine u Banićima.

- Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu žalbu Županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku, čime je potvrđeno da je Županijski sud u Dubrovniku pravilno zaključio da je Ivica Sinanović bio napadnut i da je postupio u nužnoj obrani, odnosno da je tu obranu prekoračio zbog toga što je bio napadnut i jakog straha prouzročenog time. Zbog toga se isključuje krivnja mog branjenika - izjavio je tada odvjetnik don Ivice Sinanovića Gašpar Rino Lujak.

A krajem svibnja ove godine Ured za medije Dubrovačke biskupije izvijestio je o ukidanju suspenzije don Ivici Sinanoviću.

- Nakon oslobađajuće presude Vrhovnog suda RH, don Ivici Sinanoviću ukinuta je suspenzija, odnosno prestanak obavljanja čina Svetog reda. Don Ivica je u ovim okolnostima, zbog osobne nemogućnosti nastavka svoje svećeničke službe u Dubrovačkoj biskupiji, zatražio umirovljenje što mu je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić odobrio. On i dalje ostaje svećenik Dubrovačke biskupije, a svoje umirovljeničke dane nastavit će živjeti izvan područja biskupije. Odluka o umirovljenju stupila je na snagu 5. svibnja 2017. godine - izvijestili su iz Dubrovačke biskupije.

A sam nastup Dina Merlina stajat će 64 tisuće eura plus PDV - potvrdila je Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara koje su organizator dočeka 2018.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok