U novogodišnjem kupanju po jakom jugu i valovima danas u podne na riječkim Pećinama poginula su dvojica muškaraca, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Kako se doznaje, kupanje na Pećinama, podno hotela Jadran, organiziralo se četvrtu godinu za redom, a sudjelovalo je petnaestak osoba. Odustali su od plivanja, ali su, unatoč jakom jugu i velikim valovima neki odlučili ući u more i držati se za ruke. No, valovi su ih povukli te su se dvojica muškaraca utopila, a još nekoliko ih je ozlijeđeno. Piše Večernji.hr.

U spašavanju su sudjelovali vatrogasci, pri čemu se neki od njih ozlijedili. Sve okolnosti ove nesreće se još utvrđuju. Jedan se muškarac, navodno starije dobi, odmah utopio, a drugog su odnijeli valovi, javlja Novi list. Treći kupač, prema neslužbenim informacijama, uspješno je reanimiran.

- Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije - rekao je Josip Povrženić, jedan od organizatora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok