Što je bilo u glavi Slađane B. (27), rastrojene trudnice u osmome mjesecu trudnoće, da kuhinjskim nožem pred očima djece divljački izbode u prsa nevjenčanog partnera Dejana Slivara (46), možda se nikad ne otkrije.

Od četvrtka poslijepodne u prekodravskom mjestašcu Gola stanovnici su nijemi. Ne prestaju liti suze nad sudbinom četvero djece, troje Dejanovih iz prvog braka i jednim njezinim, koje je Slađana učinila siročićima, a ista će sudbina sustići i peto koje se uskoro treba roditi, piše Jutanji list.

Za razliku od obitelji Slivar koja se sprema za posljednji ispraćaj u nedjelju na lokalnom groblju, osumnjičena žena do daljnjeg ostaje na Odjelu psihijatrije koprivničke Opće bolnice, pod budnim okom policije. Budući da je riječ o uhićenoj osobi, najvjerojatnije će biti prebačena u Zatvorsku bolnicu odakle će, kad je uhvate trudovi, biti odvezena u neku od zagrebačkih bolnica gdje će roditi pod nadzorom pravosudne policije.

Motiv ljubomora

Okidač za krvavu dramu navodno je bila njezina ljubomora koja je kulminirala u spavaćoj sobi Slivarove kuće u Miškininoj ulici. Tragediji je svjedočilo troje djece, od kojih je najmlađa Dejanova kći, kad je vidjela oca da se očajnički bori za život, otrčala po liječnika. Unatoč promptnoj reakciji, nesretnom samohranom ocu nije bilo spasa, a Slađana se u jednom trenutku čak i zaključala u kući sa svojim sinčićem, piše Jutanji list.

- Brat mi je umro na rukama. Pošteno ga je pogodila nožem. Djeca su ostala bez tate i žalosno je što su sve to vidjela. Ne znam jesu li se Slađana i Dejan svađali. Nisam to primijetio jer je uglavnom živjela blizu Rijeke. Nakon ovoga će djeca biti kod mene. Bit ću im i tata i mama - rekao je za Podravski.hr vidno shrvani Davor Slivar, brat ubijenog, inače ugledni koprivnički mesar.

Uspomena na ženu

Mještani su nakon dolaska Hitne pomoći u njihovu mirnu ulicu pomislili da Slađana rađa.

- Vidjeli smo da su se Slađa i Dejan vratili iz Koprivnice tog popodneva i nisu djelovali posvađano. Znate, Dejan je bio cijenjen, vrijedan poljoprivrednik i hrvatski branitelj. Prije pet godina kad mu je žena Ivka, s kojom ima troje djece, umrla od raka, srušio mu se svijet. Da je mogao, život bi bio dao za nju. Venuo je nakon ženine smrti, ali smo nakon dvije godine čuli da mu je srce okupirala cura iz Delnica - rekla nam je susjeda.

- Ivka je Dejanu bila pojam - dodao je drugi susjed, tvrdeći kako “nije bilo dana da Dejan usput nije svratio na njezin grob da joj zahvali što mu je podarila troje djece”.

- Mislim da je Slađi išlo na živce što Dejan ‘komunicira’ s pokojnicom. No, ne znamo točno jer je Slađa bila povučena. Nismo niti znali da je trudna sve donedavno - ispričao je drugi susjed kojemu se Slivar pohvalio da opet voli.

Nema opravdanja

- Sledio sam se od jeze kad me sin nazvao sat vremena prije ponoći u četvrtak i rekao: ‘Stari, sjedi jer kad ti kažem nešto, past ćeš na leđa. Naša Slađa je zaklala Dejana nožem, i to pred djecom!’ U neopisivom sam šoku. Kći je očito pukla na živce. I nema opravdanja za zločin. Ne mogu se načuditi što je četvero djece učinila siročićima, a peto siroče rodit će se u zatvoru.

Termin za porod joj je početkom ožujka. Iskreno? Bila je vrlo čudna kad me je posljednji put posjetila. Kod mene u Lokvama je bila od 13. prosinca 2017. do 10. siječnja ove godine kada je Dejan došao po nju. Odlučili su se pomiriti, a on ju je nekoliko puta pitao: ‘Ako nisi sigurna da želiš živjeti sa mnom, nemoj da bezveze dolazim po tebe’. Ona mu je odgovorila da želi živjeti s njim do kraja života, i to sam čuo na svoje uši - ispričao je za Jutarnji list svoj posljednji susret s kćeri Slađanom njezin otac Nikola B.

Tada je prvi put vidio i nesuđenog zeta Dejana.

- Slađa je vjerovala u Dejana, za razliku od prvog čovjeka koji je 11 godina stariji od nje i s kojim ima 5,5-godišnjeg sina. Tih posljednjih dana kod mene vrlo je malo spavala. Bila je zamišljena i često sam je nalazio kako po noći sjedi u kuhinji u mraku, razgovara sa sobom i puši - zaključio je vidno potresen Slađanin otac.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok