Izbo ju je nasmrt nožem, a kad su pred stan stigli specijalci, otvorio je vrata, predao se i priznao zločin.

To su neke nove pojedinosti o ubojstvu Sarajke Katane, 46-godišnjakinje iz Kloštar Ivanića koju je u ponedjeljak ujutro u njezinu stanu u Bad Schallerbahu ubio dvije godine mlađi suprug Dragan.

Upravo on je pokrenuo brakorazvodnu parnicu koja je bila u tijeku, a posljednje ročište održano je prošli mjesec na sudu u Ivanić Gradu, piše Jutarnji.

U Vukovarskoj ulici 15 H u Kloštar Ivaniću neožbukana prizemnica iz koje je Drago u nedjelju krenuo u Austriju zaključana je.

“Ona je radila kao crv. Išla je od jutra od šest sati orat i kopat i vraćala bi se oko 10 navečer. Uvijek je nasmiješena bila. Što se prelomilo, vrag je doš’o među njih. Čula sam da je on pio neke tablete”, rekla nam je jedna od susjeda u ulici.

- Proš’o sam rat, poginuo mi je bratov sin, ali ovo me slomilo. Kako ću ja sad u kuću njihovima - kroz suze nam govori 67-godišnji otac Dragana Katane, koji živi samo nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj su mu živjeli sin i snaha s dvoje djece od 13 i 18 godina.

- Ona je ostavila njega i djecu prije možda godinu i otišla u Austriju. Što je bilo među njima, ne znam. On je tražio rastavu i znam da je trajao sud. Mi smo se doselili iz Kiseljaka 1994. godine, radio sam ja u Njemačkoj, a i Drago je radio četiri godine u Njemačkoj. Čuo sam da je s djecom vikend prije bio kod nje i da je sve bilo u redu. Vratio se s djecom i ponovo otišao u nedjelju i onda se to desilo. Tragedija, velika tragedija, što da vam kažem - u nevjerici kaže otac i pita ima li šanse da mu se sinu sudi u Hrvatskoj.

Svega stotinjak metara dalje kuća je u kojoj žive Sarini roditelji i sestra.

- Mi smo na vijestima saznali što se dogodilo. Njezina je kći prepoznala zgradu i čula da joj je majka ubijena. Kad je Sara otišla u Austriju, živjela je kod sestre šest mjeseci, a on je htio doći k njoj, ali ona još nije imala posao i stan. Onda je on podnio zahtjev za rastavu i mislio da ona neće pristati, ali ona je pristala.

Već je osigurala i sobu i upis u školu za sina i htjela ga je odvesti sa zadnjeg ročišta sa sobom, ali nije bilo socijalne radnice pa je sud odgođen za svibanj. U četvrtak se Drago s djecom vratio iz Austrije i unuci su nam rekli da je sve bilo u redu. Sara je njemu rekla da može doći ako neće raditi gluposti. Nije ona bila ta koja je htjela rastavu... - pričaju roditelji ubijene.

Ali, kažu kako je Dragan bio nasilan i da je u njihovoj kući intervenirala policija i to na poziv njihove kćeri. Sara je tada već bila u Austriji.

Sara Katana dobila je posao u tamošnjem hotelu Valentino. A onda je napravila kobnu grešku. Suprugu od kojeg se razvodila rekla je svoju adresu. Sara Katana još je jedna u nizu žrtava ostavljenih supruga. I da apsurd bude veći - ona nije bila ta koja je željela razvod. Dragan se, kažu, liječio od depresije, bio je dobar i vrijedan, ali i nasilan, piše Jutarnji list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok