Fahrudin Omerović (23), podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, prošlog tjedna uputio je telefonom prijetnju terorističkim napadom na Utica College. Koledž je zbog mjera sigurnosti bio zatvoren.

Zbog navedenih prijetnji, on će biti saslušan na sudu u okrugu Oneida, a tereti se po četiri točke optužnice za teroristički napad.

Omerović je preko aplikacije na mobitelu uputio četiri prijetnje napadom u dva dana.

Oko 100 pripadnika državnih i saveznih organa sigurnosti bilo je angažirano u ovom slučaju, a Utica College je bio zatvoren oko šest sati.

Omerovićev odvjetnik John Raspante kaže da je njegov klijent “uništen”, piše Spectrum News iz New Yorka.

“Razgovarao sam s njim o tome šta se zaista dogodilo. Kako su lokalne, državne i savezne snage brzo pristigle i kako je kampus bio zatvoren. Omerović je rekao da razumije to i implikacije koje su nastale uslijed prijetnji i da se zbog toga osjeća užasno, da je uništen, kao i njegova obitelj“, objasnio je Raspante.

Obrana je tražila da se snizi jamstvo za Omerovića.

Sudac je to odbio i naložio da jamstvo iznosi 100.000 dolara. Državni tužitelj u New Yorku Scott McNamara je tražio viši iznos za kauciju.

“Imam informaciju koja sugerira da je on kontaktirao prijatelje i poznanike na različitim mjestima po SAD-u, naročito u Pennsylvaniji. Mislim da postoji veća grupa ljudi koja bi prihvatila Omerovića ako pobjegne. Osim toga njegova obitelj je iz Bosne”, rekao je McNamara.

Tužitelj vjeruje, da ako Omerović bude osuđen, mogao bi se suočiti sa kaznom zatvora od dvije do 14 godina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok