U zapadnonjemačkom gradu Münsteru dvije osobe su poginule, a 20 ih je ozlijeđeno, od čega šestero teže, nakon što je muškarac kombijem uletio među ljude koji su sjedili na terasama u starom dijelu grada. Potom se napadač ubio iz vatrenog oružja.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Herbert Reul ispravio je broj žrtava jer je u prvim izvješćima policija govorila o troje poginulih i 30-ak ranjenih. Potvrdio je da se radi o njemačkom državljaninu i da trenutno nema indicija koje bi upućivale na islamističku pozadinu djela. Javlja HRT.

Vozač je bio Nijemac Jens R. (48). Mediji javljaju da je imao psihičkih problema i da je ranije pokušao izvršiti samoubojstvo. Jens R. nije imao kriminalni dosje.

Policija je ranije preko Twittera upozorila građane da izbjegavaju područje u kojemu se dogodio napad. Poručuje svima da fotografije i videa s mjesta događaja ne distribuiraju putem twittera i facebooka. 

Neki su svjedoci tvrdili da su uz vozača samoubojicu bila još dvojica muškaraca koja su iz vozila izašla prije napada.

Policija je demantirala da traga za dvojicom mogućih suučesnika.

Obratite pozornost na žrtve te izbjegavajte špekulacije i glasine, poručila je policija putem twittera.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je sućut obiteljima poginulih te izrazila nadu u što skorije rasvjetljavanje slučaja. Čini se sve što je moguće kako bi se što prije rasvijetlila pozadina ovog djela, rekla je Merkel koja se zahvalila policiji, vatrogascima i medicinskom osoblju na intervenciji.

Münster je jedan od glavnih sveučilišnih gradova u Njemačkoj, s oko 50.000 studenata. U središtu se nalaze brojni kafići, restorani i kulturne ustanove.

Događaj u Münsteru oživio je sjećanja na teroristički napad kamionom na božićni sajam u Berlinu u prosincu 2016. u kojem je poginulo 12 osoba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok