Posljednja želja da smo zajedno u grobu. Jeziva je to poruka ispisana na zidu obiteljske kuće u Marinom Selu pokraj Lipika, u kojoj se u utorak odigrala prava horor priča.

Policija je u ranim poslijepodnevnim satima izvijestila o požaru koji bukti u kući u kojoj su vatrogasci nakon gašenja pronašli beživotno tijelo 49-godišnje Marije L. Piše Večernji.hr.

Za ubojstvo nesretne žene osumnjičen je njezin ljubomorni suprug Željko L. Navodno ju je najprije zadavio užetom, a potom, dok je žena ležala na podu, zapalio dio kuće kako bi zameo trag krvavom zločinu. Pretpostavlja se kako je on i napisao stravičnu poruku.

Osumnjičeni se nakon počinjenog djela dao u bijeg i krio u obližnjoj šumi, no policija mu je u večernjim satima uspjela ući u trag i uhititi ga. Navodno je pronađen kako bezbrižno spava u šumarku. Nakon toga predan je pritvorskom nadzorniku u Policijskoj postaji u Pakracu.

Kako smo doznali, izmjereno mu je više od dva promila alkohola u krvi. Iz policije su nam potvrdili kako je osumnjičeni u više navrata prijavljivan zbog slučajeva obiteljskog nasilja, ali ne u posljednjih pet godina.

Detalji stravičnog zločina kakvo selo ne pamti još se prepričavaju u lipičkom kraju. Marija je bila kućanica i brinula se o obitelji. Imala je šestero djece sa Željkom i jednu kćer iz prvog braka, koja joj je podarila dvoje unučadi. Željko je radio na građevini.

– Marija je dulje vrijeme razmišljala o pokretanju zahtjeva za razvod braka. Njezin suprug nije loš čovjek, ali je sklon alkoholu, a kada popije, pretvori se u drugu osobu. Postajao je ljubomoran i lako gubio kontrolu. Često su se svađali. Ipak, ne mogu vjerovati da ju je ubio. Uvijek je govorio da je voli – rekla nam je jedna mještanka.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru kratko su izvijestili kako su uz asistenciju policijskih službenika proveli očevid na mjestu tragičnog događaja.

– S obzirom na to da je u tijeku provođenje potrebnih dokaznih radnji kao i kriminalističko istraživanje, nismo u mogućnosti dati javnosti više informacija, a kada se za to steknu uvjeti, bit će objavljeno priopćenje – navodi se u priopćenju bjelovarskog Županijskog državnog odvjetništva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok