- Ovo je pravi masakr. Ovako što nije zabilježeno u zadnjih sto godina. Ni najstariji ne pamte da su u naše mjesto ušetali vukovi i pričinili ovakav pokolj - priča nam devetnaestogodišnji Frane Barić iz Tugara kojem su krvoločne zvijeri pričinili znatnu štetu zaklavši deset ovaca i jedno janje.

Stado od tridesetak ovaca nalazilo se u staji nekih stotinjak metara od prvih kuća, ali ni blizina ljudi i naselja nije spriječilo vukove da kroz prozore uskoće u staju i ostave za sobom prizor iz kakvih filmova strave.

Intezivniji problemi sa ovim predatorima počeli su se pojavljivati nakon zadnjeg prošloljetnog požara. Od tada vukovi na Barića stado napadali su nekoliko puta, ali nikada sa ovakvim posljedicama. Navodi Slobodna Dalmacija.

- Nekoliko životinja mi je stradalo na ispaši, ali do sada nije zabilježeno da su došle u sred sela niti dvadeset kilometara od splitske rive. Nadzorna kamera snimila je jednog vuka u blizini staje. Najvjerojatnije taj isti ili više njih uskočili su kroz otvoreni prozor i pričinili ovakav strašni pokolj. Neki govore da se zbog požara ili nedostatka hrane u njihovim staništima vukovi spuštaju sa okolnih brda, meni je sada svejedno. Stočarstvom se bavio moj djed, otac i sada ja, ali nikada nije bilo teže nego danas. Bilo to zbog požara ili ne. Moja braća su otišla ili se spremaju otići vani. Ja sam htio nastaviti sa obiteljskom tradicijom. Mlad sam čovjek i vjerovao sam u sustav. Registrirao sam OPG , uredno se brinem za svoje stado, a recite vi meni što mi sada preostaje. Najbolje bi bilo pokupiti svoje stvari i uputi se za svojom braćom - rezolutan je Frane Barić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok