“Zaklao sam curu koju sam volio”, rekao je uznemirenim glasom u nedjelju oko 8 sati ujutro Ivan K. (36), stari policijski znanac.

Bio je to telefonski poziv odaslan na 192, zbog kojeg su pred kuću u Grintavečkoj ulici u zagrebačkim Gajnicama brzo pristigli policajci. Prizor koji su zatekli u kupaonici stana nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim, piše Jutarnji list.

Ivanova tri godine starija partnerica Anita N. (39) bila je u lokvi krvi zbog višestruko nanesenih ozljeda nožem. Njezin dečko Ivan K. odmah je uhićen i odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, a kako neslužbeno doznajemo, krvavi zločin koji je, kako se sumnja, odradio u tišini, daleko od očiju javnosti, i koji je uznemirio cijeli kvart počinio je pod vidnim utjecajem alkohola.

Susjedi u inače mirnoj ulici zgroženi su tim činom. Nisu čuli ni viku ni zapomaganje, a da se nešto dogodilo doznali su tek kad su policajci izjurili iz svojih vozila i utrčali u Anitino i Ivanovo dvorište.

- Vidjela sam ih sinoć. Prolazili su ulicom s bolesnim pesekom, za kojeg su i Ivan i Anita živjeli. Ona je bila doista draga osoba. On je, pak, vrlo osebujan lik. U nju zaljubljen do ušiju. Zapravo, i Aniti i Ivanu kujica Gizma bila je cijeli svijet. Anita je svojedobno živjela na početku ulice.

A u subotu navečer spomenula je da su uživali gledajući kraljevsko vjenčanje i da njih dvoje u mislima žive na takav način. Bajkovito. I onda se dogodio zločin. Prestravljeni smo. Nikad ne bismo pomislili da je on kadar učiniti tako nešto, iako smo znali da ima neku kriminalnu prošlost - rekla je za Jutarnji list jedna od stanarki Grintavečke ulice.

Inače, prije desetak godina Ivan K. je uhićen jer je nakon sukoba s ocem i bakom zapalio vlastitu kuću. Piromaniji je prethodio sukob s poznanikom i njegovom tetom, od kojeg je uz prijetnju nožem tražio novac. Uspio je “užicati” nekoliko tisuća kuna, nakon čega je u vlastitoj kući nasrnuo na baku, a potom i na oca koji je jedva iskočio kroz balkon van i otišao po pomoć. U to vrijeme Ivan je u tatinoj sobi potpalio tkaninu natopljenu benzinom i zapalio je.

Dok su vatrogasci gasili buktinju, on je uhićen u autobusu linije 102 zbog, pak, nasrtanja na putnike. Pritom je kod njega nađen gram marihuane.

Ni prije tri godine nije imao mira, kada je jedno od (ne)djela odradio s klaunovom maskom na glavi. Na meti mu se tada našla djelatnica Konzuma koju je prepao na “klaunovski” način.

S nožem u rukama tražio je da mu da novac, a prvotno je blagajnica mislila da je riječ o šali. Na kraju je uspio “zaraditi” 3500 kuna, ali je nekoliko dana kasnije uhićen jer je tijekom “cirkusiranja” ostavio otiske prstiju, piše Jutarnji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok