Bivši premijer Ivo Sanader podnio je crikveničkoj policijskoj postaji kaznenu prijavu protiv muškarca koji je prijetio njemu i njegovoj obitelji, a najviše kćeri Petri.

Muškarac je priveden u istražni centar Županijskog suda pod sumnjom da je počinio kazneno djelo prijetnje, piše Novi list.

S namjerom da izazove osjećaj straha i osobne ugroženosti za obitelj Petre Sanader sa svog instagram profila objavio je dvije fotografije s porukama zastrašujućeg sadržaja. "Pozdravi se sa sestrom i materom. Podavit ću vas ko piliće. Cilu familiju ću ti pobit. Cilo selo zapalit", napisao je nižući prijetnje.

Ispitan na tužilaštvu osumnjičeni je ovu prvu prijetnju priznao ali ne i drugu inkriminaciju.

Ni druga objava putem instagrama nije bila ništa manje zastrašujuća pa je osumnjičeni nastavio u istom tonu: "Još jedna stvar, da ne misliš da te od mene mogu zaštititi glupi hrvatski milicajci. Pratim ti kretanje već duže vrijeme i uskoro ideš svome kraju."

Potom joj je nastavio prijetiti klanjem i unakaženjem tijela, pritom joj priprijetivši da će takva postići "planetarni uspjeh", piše Novi list.

"I na tvoju ću kuću baciti šest bombi, ubit ću ti i majku i oca lopova. Ja sam čovjek od riječi i iznad zakona."

Sudac mu je odredio mjeru opreza: Zabranu kontaktiranja putem Instagrama s oštećenom Petrom Sanader kojoj se prijetnjama najviše i obraćao javnim putem, fokusirajući prijetnje upravo njoj.

Ukoliko osumnjičeni prekrši mjeru opreza, stvoreni su uvjeti za određivanje istražnog zatvora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok