• Short title article: Anketa

U novom njemačkom istraživanju 42 posto ispitanika izjavilo je da su im se životi dugoročno promijenili kao posljedica pandemije Covida-19 i s njom povezanih vladinih mjera.

Njemački parlament je 25. ožujka 2020. usvojio mjere protiv koronavirusa koje su sljedeće dvije godine utjecale na gotovo sva područja života, od ograničenja kontakta do novih pravila o radu od kuće.

Od 2098 sudionika ankete, koju je za agenciju Dpa proveo institut za istraživanje mišljenja YouGov, njih 30 posto reklo je da su im se životi promijenili na lošije zbog pandemije i povezanih mjera. Među ispitanicima njih 12 posto navelo da su se u njihovim životima uglavnom dogodile pozitivne promjene.

Za polovicu ispitanika život se dugoročno nije promijenio zbog pandemije, prema vlastitoj procjeni. Oko 7 posto ispitanika nije dalo odgovor. Mladi su rekli da su imali više negativnih životnih promjena od starijih građana.

Pitanje koje su postavili anketari bilo je: "Gledajući sada s određenom distancom na pandemiju koronavirusa, biste li rekli da se vaš život dugoročno promijenio zbog pandemije i vladinih mjera za njezino suzbijanje?"

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok