• Short title article: Rusija

Ruski istražni odbor priopćio je u subotu da je više od 60 ljudi ubijeno u napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve, prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

Broj poginulih se 'popeo' na 62 osobe, objavio je ruski list Baza.

Marija Lvova-Belova, povjerenica Rusije za prava djece, izjavila je da su među više od 60 žrtava pucnjave u Crocus City Hallu, na zapadu glavnog grada Krasnogorska, i djeca. U izjavi napisanoj na ruskom jeziku putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram, rekla je: "U kontaktu smo s povjerenicima za prava djece Moskve i Moskovske regije. Među žrtvama terorističkog napada su djeca. Informacije o njihovom stanju redovito se ažuriraju. Bilo kakva dodatna pomoć bit će odmah pružena."

Putin je obaviješten u prvim minutama o napadu i redovito se 'ažurira' s informacijama, rekao je Kremlj. "Predsjednik stalno prima informacije o tome što se događa i o mjerama koje se poduzimaju preko svih relevantnih službi. Šef države dao je sve potrebne upute", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Zaželio je brz oporavak ozlijeđenima u napadu na koncertu blizu Moskve, izvijestila je državna novinska agencija TASS pozivajući se na potpredsjednicu vlade Tatianu Golikovu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok