Predsjednik Središnjeg odbora HDZ 1990 i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac vezano za protekle lokalne izbore je izjavio da je njegova stranka oštećena u Livnu na više načina a jedan od njih su kroz biračke odbore na teritoriju općine Livno gdje su sjedile osobe iz nepostojeće političke stranke.

Po njegovim riječima, radi se o Autohtonoj stranci prava BiH A-HSP koju vodi stanoviti Zvonko Domazet , naturalizirani Livnjak nastanjen u Zagoričanima a zapravo se radi o osobi sa socijalnim statusom.

Uvidom u registar ,doktor  kaže da ova politička stranka nije registrirana pri nadležnom sudu te ne ispunjava ni jedan od uvjeta za sticanje statusa pravne osobe te time i pravo sudjelovanja na izborima.

Međutim , kako dalje  tvrdi , to je „netko“ za sitniš dobro zlouporabio nesretnog čovjeka iskoristivši ga u svojim političkim nakanama te su na račun njega i ove nepostojeće stranke dobili mjesta u biračkim odborima , što je se kasnije potvrdilo u prljavim nakanama kreiranja malverzacija na više biračkih mjesta gdje je počinjena velika izborna krađa na štetu HDZ 1990.

Rimac najavljuje da će kao stranka protiv Zvonka Domazeta podnijeti kaznenu prijavu i tražiti odgovornost i saučesništvo drugih osoba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok