„Budi muško klub“ (BMK) iz Livna, koji broji 11 članova, 8 muškaraca i 3 djevojke, koji pohađaju SSS „Silvije Strahimir Kranjčević“, počeli su s realizacijom aktivnosti, s ciljem educiranja vršnjaka o prevenciji nasilja nad ženama i u obitelji.

Prije samih aktivnosti, uslijedile su prezentacije, koje su održane u 3 razreda.

Osim aktivnosti, koje će provoditi djevojke i mladići, kreirali su pravilnik, kampanju, humanitarnu akciju i daljnje korake u educiranju i informiranju vršnjaka, što je to nasilje, na koji način ga prepoznati, suprostaviti mu se, te na koji način ne etiketirati i vršiti diksriminaciju nad vršnjacima.

U sklopu BMK, predviđeni su motivacijski sastanci, sportska natjecanja i druženja, te edukacije u montiranju video clipova, izradi fotografija i korištenju na ispravan način društvenih mreža, koje u današnje vrijeme su prepune nasilja nad vršnjacima, ženama i u obitelji. Također, najaktivniji članovi BMK iz Livna će posjetiti ljetni kamp za mlade u Sutjesci, te će na taj način sudjelovati u razmjeni iskustava s vršnjacima u borbi protiv nasilja nad vršnjacima, ženama i u obitelji.

Svi zainteresirani, mladići i djevojke, mogu također postati dio Budi muško kluba, a sve dodatne informacije se mogu pronaći na službenoj Facebook stranici, Instagramu ili u prostorijama Centra za građansku suradnju.

Sve aktivnosti se realiziraju u sklopu projekta „Sveobuhvatni pristup u uključivanju mladića i medija u prevenciji nasilja prema ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini“, koji financira UN Women, a provodi Centra za građansku suradnju sa Snagom Mladih / Youth Power Mostar i Asocijacijom XY.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok