Mreža vijeća učenika Hercegbosanske županije tijekom mjeseca prosinca obilježila je tradicionalnu akciju "Jedan slatkiš, jedno dijete".

I ove godine, u našoj županiji je ova hvale vrijedna akcija, uspješno odrađena.

Kao i svake godine, srednjoškolci su skupljali paketiće slatkiša kako bi obradovali djecu za božićne i novogodišnje blagdane. Po izboru, škole su postavljale kutije za slatkiše ili prikupljali određenu svotu novca. Paketići su podijeljeni djeci po vrtićima i bolnicama te u centru za djecu s poteškoćama i socijalno ugroženim obiteljima. U Gimnaziji Marka Marulića u Tomislavgradu je u sklopu ove akcije organiziran božićni sajam u kojem su učenici prodavali kolače i božićne ukrase radi lakšeg prikupljanja novaca.

,,Iznimno sam zadovoljna provođenjem ove akcije zbog brojnog broja paketića koje smo skupili u našoj županiji. Nadam se da ćemo i kroz godine koje slijede, nastaviti razveseljavati djecu i širiti božićni duh darivanja te biti uzor srednjoškolcima koje slijede iza nas.“ – dodala je predsjednica Mreže vijeća učenika Hercegbosanske županije, Žana Miloloža.

Naša mreža je i ove godine uspješno odradila akciju ,,Jedan slatkiš, jedno dijete“ te se nadamo da ćemo i u 2018. godini provesti još više uspješnih akcija.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok