Prošloga tjedna objavili smo vijest kako je dr. Šimun Križanac, umirovljeni profesor Medicinskoga fakulteta u Zagrebu „odlučio donirati iznos jedne stipendije studentu druge godine studija, prema važećim pravilima dodjeljivanja“.

Zahvalu dr. Križancu za ovu humanu gestu uputio je općinski načelnik Ivan Vukadin, koji je u dopisu između ostaloga naveo:“ …Nemali je ovo iznos za naše prilike, ali su još značajniji humana gesta i pozitivan primjer kojim ste pokazali svoju veličinu, zbog čega smo iznimno ponosni na Vas. Iako ste odavno izvan rodnoga kraja, gdje ste ostvarili i zavidnu znanstvenu i liječničku karijeru, nikada niste zaboravili svoj duvanjski kraj i Tomislavgrad…“ U svome odgovoru načelniku dr. Križanac je naveo i kako će „uplaćivati stipendiju, dok dotični student koji je sada na drugoj godini studija ne diplomira.“

Potaknut ovom gestom na adresu općine Tomislavgrad obratio se još jedan naš sugrađanin koji već nekoliko desetljeća živi i radi u Austriji, a zamolio nas je da ne objavljujemo njegov identitet. Uplatio je i iznos veći od iznosa jednogodišnje stipendije (800 EUR, radi bankovnih troškova).

Hvala još jednom dr. Križancu i našem sugrađaninu iz Austrije.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok