Predsjednik  Livanjske zajednice Franfurt Pavo Badrov,  na čelu je jedne od najvećih hrvatskih udruga u Frankfurtu, udruge koja se bazirala na pomoć potrebitima u Livnu i livanjskom kraju.

Svojim prikupljenim donacijama do sada su pomagali mnogima, crvenom križu, sportskim, kulturnim i drugim klubovima, studentima,djeci,potrebitim obiteljima, a sada je stigla i donacija za vatrogasce.

Naime, kada je predsjednik Livanjske zajednice Franfurt (LZF) Pavo Badrov saznao da su livanjski vatrogasci skromno opremljeni, a rade jedan od najstresnijih poslova i to u gradu u kojemu vatrogastvo postoji punih 80 godina,odmah je organizirao akciju i prikupio 13 rabljenih vatrogasnih odijela, nekoliko pari interventnih čizama, vatrogasnih kaciga i rukavica.

Vatrogasna opreme je skupa i teško je osigurati sredstva za opremanje vatrogasnih jedinica,a svakom vatrogascu je oprema jako važna jer im daje određenu zaštitu u obavljanju njihovog posla, kazao je predsjednik Badrov koji je putem Uprave civilne zaštite HBŽ izvršio isporuku vatrogasnih odijela livanjskim vatrogascima.

Biti vatrogasac znači pomagati u nevolji i raditi jedan od najzahtjevnijih poslova, zato je oprema jako važna jer dobro opremljen vatrogasac bolje i profesionalnije obavlja svoj posao. Livanjski vatrogasci su skromno opremljeni vatrogasnim vozilima i opremom tako da nam ova donacija puno znači u obavljanju našeg svakodnevnog teškog i nepredvidivog posla. Livanjskoj zajednici Frankfurt i njihovom predsjedniku Badrovu od srca zahvaljujemo jer nam je to potvrda da ljudi cijene naš trud, naš posao i prepoznaju naše potrebe, kazao je zapovjednik vatrogasnog društva Livno Draško Knez.

Vatrogasac ne može biti svatko,a razumjeti ih može samo onaj tko se bavi ovim humanim poslom zato su livanjski vatrogasci pokazali svoju solidarnost i humanost prema kolegama iz Bosanskog Grahova. Naime DVD „Korita“ iz Bosanskog Grahova osnovani su prije dvije godine, a livanjski vatrogasci su upoznati sa njihovim stanjem i lošom opremljenošću tako da su jedan dio vatrogasne opreme odlučili darovati grahovskim vatrogascima koja će im itekako puno značiti,navodi se u informaciji Uprave civilne zaštite HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok