Jučer je 8. veljače 2018. godine u Termoliju (Italija)  na 15. Općoj izbornoj Skupštini Jadransko Jonske Euroregije Hercegbosanska županija s još dvije nove regije primljena u članstvo.

U ime predsjednika Vlade Hercegbosanske županije gospodina Ivana Jozića, nazočnima se zahvalila savjetnica predsjednika gđa Ivana Mišković, istaknuvši da je europski put Hercegbosanske županije  i Bosne  i Hercegovine dobrodošao i u cijelosti prihvaćen. Bitni sektori  kao što su poljoprivreda, okoliš, turizam i kultura, infrastruktura i promet su također i u Hercegbosanskoj županiji od izuzetnog značaja za održivi socio-ekonomski razvoj.

Istaknula je, također, da su zajednička područja od interesa i za Hercegbosansku županiju kao i za cijelu Jadransko Jonsku regiju između ostalih međudržavna i međuregionalna suradnja kroz zajedničke projekte, održivi razvoj ruralnih i udaljenih područja, zaštita prirode i okoliša, posebno vrlo  vrijednih  prirodnih područja i nasljeđa te uključivanje organizacija civilnog društva, građana i jedinica lokalne samouprave u procese donošenja odluka. Posebno se zahvalila domaćinima, gradu Termoliju i regiji Molise, predsjedniku Jadransko Jonske Euroregije Nikoli Dobroslaviću i tajništvu Jadransko Jonske regije na srdačnom i prijateljskom prijemu u članstvo i na pruženoj prilici za suradnju.

Jadransko Jonska Euroregija je udruga jedinica teritorijalne samouprave na području Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke, koje su smještene na Jadranskom i Jonskom moru, te nacionalnih i međunarodnih institucija.

Članice JJE zajedničkim djelovanjem potiču, pospješuju i ostvaruju razvitak na području regije radi stvaranja perspektive poboljšanja kvalitete života i standarda njezina stanovništva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok